2024. gads nav piemērots gads, lai svinētu kāzas: kāpēc zvaigžņu eksperti tā uzskata?

Foto – ekrānuzņēmums

Daudzās pasaules valstīs ir nerakstīts aizliegums precēties garajā gadā. Tiek uzskatīts, ka šāda laulība nebūs ilga un nesola pārim neko labu – tikai strīdus, problēmas un laulības zvērestu pārkāpšanu.

Un vispār, saskaņā ar tautas ticējumiem, garajā gadā, kāds ir 2024. gads, nedrīkst sākt neko jaunu, jo tam būs negatīvas sekas.

Kas ir “garais gads”?

Īsajā gadā februārī 28 dienas, bet garajā gadā – 29 dienas. Tas saistīts ar to, ka gada laikā Zeme ap Sauli griežas 365 dienas, bet 365,2422 dienas. Lai kompensētu šo starpību, ik pēc 4 gadiem februāra mēnesim kalendārā tiek pievienota vēl viena diena.

Turklāt ir vērts ņemt vērā, ka šādos gados ir arī dažas pārsteidzošas astronomiskas parādības, kas nav raksturīgas “parastajiem” gadiem. Tieši šādu lietu dēļ radies uzskats, ka garais gads daudzām lietām ir nepiemērots.

Novērojumi liecina, ka garajos gados parasti notiek šādas dabas parādības: zemestrīces, vulkānu izvirdumi, lieli plūdi un citas dabas nebūšanas.

Visi šie ticējumi radās jau sensenos laikos un izskaidroja dažādas dabas anomālijas un citas cilvēkiem negatīvas dabas parādības. Tika uzskatīts, ka daba ir dusmīga un tāpēc reizi 4 gados “uzsprāgst” no dusmām.

Kāpēc nevar precēties “garajā” gadā?

Foto – ekrānuzņēmums

Ir vairākas versijas par šī aizlieguma izcelsmi. Viena no tām ir saistīta ar to, ka garais gads tiek uzskatīts par sieviešu sākuma gadu. Senatnē tika uzskatīts, ka sievietes ir emocionālākas un nestabilākas nekā vīrieši. Tāpēc kāzas, kas noslēgtas garajā gadā, bija riskantas, jo pāra savienību viegli varēja izjaukt strīdi un pārpratumi.

Otrā versija ir saistīta ar to, ka garais gads tiek uzskatīts par “maģisku” gadu, turklāt sliktā nozīmē. Tika uzskatīts, ka šādā gadā raganām un burvjiem ir lielāka vara nekā parasti, tāpēc jaunlaulātie, kas apprecējušies garajā gadā, varēja viegli kļūt par viņu burvestību mērķiem.

Lasi vēl: Galvenais mājas sargs nav suns: 8 senseni ticējumi, kas pierāda – cik svarīgi ir, ka mājās ir kaķis

Saskaņā ar tautas pareģojumiem “garajā” gadā var piemeklēt šādas nebūšanas:

1. Pāri, kas apprecēsies šajā gadā sastapsies ar strīdiem, laulības zvērestu pārkāpšanu un nabadzību.
2. Bērni, kas pasaulē nāks šādā gadā – bieži sl*mos.

Ko vēl nevajadzētu darīt?

Foto – Pexels

Papildus laulību aizliegumam ir arī vairāki citi aizliegumi, kas attiecas uz “garo” gadu. Tātad, 2024. gadā nav ieteicams:

1. Pārcelties uz jaunu dzīvesvietu.
2. Mainīt darbu.
3. Pirkt jaunas dārgas lietas.
4. Veikt ope**cijas nevis ve**lības, bet citu iemeslu dēļ.
5. Plānot bērniņus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru